piątek, 23 czerwca 2017

Warzywna sałatka z makaronem ryżowym

Dzień dobry :-) Zapraszam Was na przepyszną kolorową sałatkę z warzywami i makaronem ryżowym. Do sałatki oprócz makaronu ryżowego, użyłam rzodkiewki, pomidorków koktajlowych, brokuła, ogórków konserwowych i składnika bez, którego nie mogłabym się obejść czyli kukurydza konserwowa 💛 Kukurydzę polecam szczególnie z firmy Bonduelle, ponieważ jest bez GMO. 
Sałatkę dodatkowo obsypałam obficie szczypiorkiem, który nadał cudownego smaku i aromatu. Sałatka wyszła naprawdę pyszna, sami się przekonajcie 😊





Składniki:
makaron ryżowy 250 g,
kukurydza Bonduelle 1 puszka,
pomidorki koktajlowe 14 szt,
rzodkiewka 7 szt,
ogórki konserwowe 5 szt,
brokuł 6 różyczek,
majonez 12 łyżek,
jogurt naturalny 5 łyżek,
musztarda stołowa 1,5 łyżeczki,
szczypiorek 1 pęczek,
sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Brokuła zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy i kroimy na mniejsze części. Ogórki konserwowe, kroimy w półplasterki. Rzodkiewki kroimy w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrawamy na cztery części. Do warzyw dodajemy makaron ryżowy, brokuła i kukurydzę. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, musztardą, solą i pieprzem. Sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim wierzch sałatki.  Smacznego :-)

Mam dla Was ciekawostkę od firmy Bonduelle:-)
Czy wiesz, że?
Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym metodą uprawy, np. maszyny, które dozują  środki ochrony roślin zależnie od wyglądu (np. koloru) rośliny, czyli tylko na te rośliny, które tego potrzebują. 


Bonduelle - od 25 lat z Wami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz